Gevulde paprika
Dit gericht past goed in een vegetarisch eetpatroon. Elke paprika bevat namelijk 17 gram eiwit. En vegetariërs hebben een verhoogde behoefte aan eiwitten.
Je hoeft natuurlijk geen overtuigd vegetariër te zijn om soms een dagje zonder vlees te eten. Minder vlees eten is goed voor je lijf en voor milieu!
Recept
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten per portie
- 1 hele paprika, kleur naar wens
- 1 ei
- 50 gram vegetarisch gehakt
- 1 opscheplepels Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
- ¼ teentje geperste knoflook
- Italiaanse gedroogde kruiden
- ½ eetlepel vloeibaar bak en braad
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. En leg een bakplaat klaar.
- Snijd het kapje van de paprika eraf en verwijder de zaadjes zodat de paprika gevuld kan worden.
- Verhit het vloeibare bak en braad in een wokpan en bak het vegetarische gehakt tot deze een beetje verkleurd. Voeg de roerbakgroente, knoflook en kruiden toe en bak nog eens 5 minuten.
- Vul de paprika met het mengsel van gehakt en groente, maar laat nog een beetje ruimte over voor het eitje. Breek het eitje boven de paprika zodat het ei het mengsel bedekt.
- Zet de paprika’s op de bakplaat en gaar vervolgens 30 min in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per portie
Energie: 264 kcal
Koolhydraten: 12 gram
Eiwit: 17 gram
Vet: 15 gram
Vezel: 7 gram
0 reacties