Falafel wrap met baba ganoush
Baba hoe? Baba ganoush, dit is een Midden-Oosterse spread voor op brood en wordt gemaakt van gepofte aubergine. Weer eens een andere manier om je groente te eten!
De baba ganoush past goed bij de falafel, welke ook afkomstig is uit het Midden-Oosten. Falafel wordt gemaakt van kikkererwten en is daarom een goede vleesvervanger. Kikkererwten zijn namelijk peulvruchten en bevatten veel eiwitten.
De maaltijd is ook nog eens vezelrijk, dus o.a. goed voor de stoelgang.
Lees hieronder dit lekkere vegetarische gerechtje bomvol groente en vezels!
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten per portie
- 1 volkoren wrap
- ½ verpakking falafel (deze kan je ook zelf maken, dat is natuurlijk nóg gezonder)
- 1 aubergine
- 1 puntpaprika
- 1 handje gesneden witte kool
- ½ bosui
- ½ teen knoflook
- Kruiden: komijn/peper/zout
- 20 gram witte kaas (feta)
- 1 eetlepel olijfolie
- Keukenmachine
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. En leg de aubergine en paprika op een grillplaat. Deze mogen ruim 30 min in de oven (tot de aubergine zacht wordt en de paprika zwart blakert).
- Snijd ondertussen het bosuitje fijn en leg de overige materialen klaar.
- Leg de aubergine en paprika even apart om af te koelen.
- Verhit ½ van de olie in een pan en bak hierin de falafel 8-10 min.
- Maak de baba ganoush door de aubergine te ontvellen en samen met de olie, knoflook en kruiden de blenden in de keukenmachine.
- De paprika’s ontvellen en in reepjes snijden.
- Bouw vervolgens de wrap op in lagen. Begin met een laagje baba ganoush op de wrap, strooi hierop een handje witte kool, daarop leg je 5 balletjes falafel, daarop de paprika reepjes, bosui en verkruimel de witte kaas erboven. Lekker oprollen en klaar!
- Tip: ik doe altijd tandenstokertjes in de wrap, zodat deze dicht blijft.
Voedingswaarden per portie
Energie: 577 kcal
Koolhydraten: 46 gram
Eiwit: 15 gram
Vet: 30 gram
Vezel: 16 gram
0 reacties