Chimmichurri saus
In mijn BBQ blog (klik hier) noem ik enkele tips om op een gezonde manier te barbecueën. Eén van die tips is het zelf maken van sausjes. Saus uit de supermarkt is vaak op basis van mayonaise en is daardoor erg vet. Of er zitten een hoop suikers in voor smaak en conservering.
Zelf sausjes maken is daarom een stuk gezonder, en… ook veeeeeel lekkerder!
Deze chimmichurri saus smaakt erg lekker bij een stukje vlees of vis.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor een bakje (4 personen)
- 15 gram peterselie (1 kleine verpakking)
- 1 klein sjalotje of ½ grote
- 1 teentje knoflook
- 1 hele rode peper (met pitjes als je van spicy houdt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- Snufje peper en optioneel een snufje zout
- keukenmachine of staafmixer
Bereidingswijze:
- Snijd de ui, knoflook en het pepertje in plakjes.
- Doe vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine (of in een hoge beker met staafmixer) en mix tot er geen grove stukken meer te zien zijn. Er mag best nog wat textuur in de saus zitten, dus helemaal glad mixen is niet nodig.
- Voeg kruiden/zout naar smaak toe.
Voedingswaarden per eetlepel (15 gram)
Energie: 28 kcal
Koolhydraten: 1 gram
Eiwit: 0,2 gram
Vet: 2,5 gram
Vezel: 0,2 gram
0 reacties