Aziatische stijl andijviestamppot met tempé blokjes
Een stamppot kan ook heel goed zonder vlees. In deze stamppot variant gebruik ik tempé als eiwitbron. Met de kruiden creëer ik een Aziatisch tintje.
Bereidingstijd: 40 minuten (+30 minuten marinade tijd)
Ingrediënten per portie (kook je voor 4 personen dan vermenigvuldig je de ingrediënten x4)
- 200 gram kruimige aardappelen
- 250 gram andijvie
- 100 gram tempé
- ½ sjalotje
- ½ teen knoflook
- ½ rode peper
- ½ eetlepel zoutarme sojasaus
- Kruiden naar smaak: bijvoorbeeld 5 spice kruiden of een theelepeltje sambal
- 50 ml kokosmelk
- ½ eetlepel olie
- Stamper
Bereidingswijze:
- Maak een marinade van de sojasaus, ketjap, geperste knoflook en fijngesneden ui. Laat hierin blokjes tempé min 30 min marineren.
- Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Kook dan de aardappelen gaar in een klein laagje kokend water. De aardappelen hebben 15-20 minuten kooktijd nodig.
- Bak ondertussen de blokjes tempé in 10-15 minuten tot ze een krokante buitenkant krijgen.
- Als de aardappelen gaar zijn, kan je deze met een klein beetje kookvocht en de kokosmelk stampen. Voeg daarna de andijvie beetje bij beetje toe. Laat nog even op het vuur staan zodat de andijvie slinkt.
- Meng de gebakken tempé door de stamppot en voeg desgewenst kruiden/sambal toe.
- Garneer de stamppot met fijngesneden pepertjes.
Voedingswaarden per portie
Energie: 545 kcal
Koolhydraten: 45 gram
Eiwit: 22 gram
Vet: 28 gram
Vezel: 14 gram
0 reacties