Gevulde courgette
Dit gerecht past goed in een koolhydraat beperkt voedingspatroon, doordat er geen aardappels, pasta of rijst aan te pas komt. Enkel groente en een beetje vlees, maar dan in een leuk jasje!
Recept
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten per portie
- 1 hele courgette
- 125 gram mager rundergehakt
- 200 gram Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
- ¼ teentje geperste knoflook
- Italiaanse gedroogde kruiden
- 25 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ eetlepel vloeibaar bak en braad
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. En leg een bakplaat klaar.
- Snijd de courgette dwars over de lengte (zoals je ziet op de afbeelding) en lepel het binnenste gedeelte eruit, zodat er een holle ruimte ontstaat.
- Verhit het vloeibare bak en braad in een wokpan en bak het gehakt tot deze een beetje verkleurd. Voeg de roerbakgroente, knoflook, kruiden en tomatenpuree toe en bak nog eens 5 minuten.
- Vul de courgette met het mengsel van gehakt en groente en bestrooi met de geraspte kaas.
- Leg de courgetten op de bakplaat en gaar vervolgens 30 min in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per portie
Energie: 573 kcal
Koolhydraten: 20 gram
Eiwit: 37 gram
Vet: 36 gram
Vezel: 8 gram
0 reacties