Deze heerlijke carpaccio salade heb ik afgelopen donderdag gemaakt. Echt een zomers gerecht, wat je binnen een mum van tijd op tafel hebt staan. Je kunt hem als diner, maar ook als lunch salade eten. Succes gegarandeerd.
Ik kwam dit recept tegen op de website: www.projectgezond.nl. Een fijne site, die ik vaak aanraadt als mensen me vragen voor aanvullende recepten.
Ik heb de salade wel een beetje gepersonaliseerd door voor volkorenpasta te kiezen en extra groenten toe te voegen.
Hieronder de benodigdheden en bereidingswijze.
Ingrediënten voor 4 personen:
200 gr carpaccio
200 gram volkorenpasta
60 gr zongedroogde tomaat
100 gr rucola
1 komkommer
1 bakje kerstomaatjes (250-300 gram)
1 rode ui
60 gr grana padano (geraspt of in vlokken)
60 gr pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie extra vergine
2 eetlepels appelazijn
2 theelepels honing
Bereiding:
– Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet het af en spoel even koud.
– Maak een dressing van de olijfolie, azijn en honing. Maak op smaak met peper en zout en eventueel wat mosterd. Roer de dressing door de pasta heen.
– Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snijd vervolgens in kleine stukjes of dunne reepjes.
– Was de komkommer en kerstomaatjes. Snij de komkommer in plakjes en halveer de kerstomaatjes.
– Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
– Snijd de rode ui in vier kwarten en vervolgens in dunne reepjes.
– Weeg alle overige ingrediënten af en meng alles door elkaar. Houd alleen de carpaccio nog even achter.
– Verdeel de salade over de borden en garneer vervolgens de plakken carpaccio erover.
Smakelijk eten!
0 reacties