Nog geen idee wat je vanavond gaat eten? Hieronder vind je een recept voor een heerlijk plantaardig broodje falafel.
Ingrediënten voor 3 personen
Falafel:
400 gr kikkererwten
1 ei
50 gr bloem
1 theelepel komijn
1 sjalot
1 teen knoflook
1 theelepel citroensap
Snufje chili
Paar takjes verse peterselie
peper en zout
Overige ingrediënten:
3 afbak Italiaanse bollen of 3 volkorenbollen (wanneer je voor de gezondere optie wilt gaan)
1,5 paprika
1,5 teentje knoflook
3 el olijfolie
75 gram feta
1/3 komkommer
Bereiding:
- Doe het sjalotje in grove stukken in een keukenmachine samen met de knoflook, kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld), peterselie, ei, peper, zout, komijn, chili en citroensap en maak fijn.
- Voeg de bloem toe en meng er doorheen. Laat het mengsel minimaal een half uurtje koud worden in de koelkast.
- Maak van het mengsel kleine balletjes. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de balletjes ca. 5 minuten tot ze mooi bruin zijn.
- Bak ondertussen de broodjes af zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de paprika en knoflook in grove stukken en pureer dit samen met de olijfolie tot een dikke massa.
- Snij de komkommer in plakjes en maak van de feta kleine brokjes.
- Snij de broodjes op, besmeer met het paprikamengsel en beleg met de falafelballetjes, komkommer en feta.
Tip: maak er een lekkere salade bij om aan je dagelijkse portie van 250 gram groenten te komen.
Eet smakelijk!
0 reacties