Aubergine- harissa soep
Soep, je kan er oneindig mee variëren en het is een super lekkere manier om je 250 gram groente te halen. Eigenlijk kan je van elke groente wel een soep maken. Om dat te bewijzen laat ik jullie wat “out of the box” soepen zien. Hieronder lees je het recept van de aubergine-harissa soep.
Wat is harissa? Harissa is een (licht)pittige rode saus, die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat weg heeft van sambal en chilisaus. Hij wordt vooral in Noord-Afrikaanse landen gebruikt bij de bereiding van soepen, couscous, deegwaren, rijstgerechten
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten per portie
- 1 aubergine
- ½ ui
- ¼ teen knoflook
- 50 gram kikkererwten
- 100ml gezeefde tomaten
- 1 eetlepel (of meer naar smaak) harissa
- 1 theelepel kaneel
- ¼ tablet bouillon (ik gebruik bouillon van het merk Damhert, dit is een zoutarme bouillon)
- ½ eetlepel olijfolie
- 200 ml water
- Bieslook (of andere verse kruiden) als gernering
- Blender of staafmixer
Bereidingswijze:
- Snijd de aubergine en ui/knoflook in grove stukken, dit hoeft net netjes, het gaat uiteindelijk in de blender/staafmixer.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak daarin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de aubergine toe en bak nog een 5 minuten mee.
- Voeg hierbij het water, de bouillon tablet, gezeefde tomaten, kaneel en eventueel andere kruiden naar wens. Laat het geheel 10 minuten doorkoken.
- Giet de kikkererwten af en spoel schoon met water. Voeg dan de kikkererwten en de harissa toe aan de soep.
- Dan kan je het geheel met een stafmixer mixen of giet de ingrediënten in de blender. Mix tot een glad geheel.
- Ondertussen kan je de verse kruiden fijnsnijden.
- Giet de soep in een kom en garneer met de verse kruiden en een paar druppels harissa.
Voedingswaarden per portie
Energie: 248 kcal
Koolhydraten: 28 gram
Eiwit: 10 gram
Vet: 8 gram
Vezel: 14 gram
Zout: 0,6 gram
0 reacties