Bietensalade
Deze unBIETable salade is super simpel en klaar binnen no time. De salade kan zowel als lunch als bij het diner. Met maar liefst 350 gram groente per portie!
En… deze salade is ook nog eens vegetarisch.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten per portie
- ½ puntpaprika (65 gram)
- ½ verpakking gekookte rode bietjes (250g)
- ½ zak rucola (40 gram)
- 1 handje ongezouten walnoten (25 gram)
- 3 rondjes verse geitenkaas (50 gram)
- 1 eetlepel balsamico crème
Bereidingswijze:
- Verhit een steelpan op het vuur en rooster de walnoten tot ze licht verkleuren (deze stap mag je overslaan, maar voegt een lekkere grill smaak toe aan het gerecht).
- Pak een grote soepkom of een diep bord en leeg hierin de ½ zak rucola. Snijd vervolgens de paprika in stukjes (ik heb gekozen voor ringetjes puntpaprika, je snijdt de gehele paprika dan dwars in dunne plakjes).
- Pak vervolgens 2 bolletjes gekookte biet en snijd deze in blokjes. Dit gaat over de rucola en paprika.
- De 3 rondjes verse geitenkaas mag je in blokjes snijden, maar ik heb mijn vingers lekker vies gemaakt en de geitenkaas met de handen verbrokkeld voor een rustieke look.
- Garneer de salade met de geroosterde walnoten en een mooie swirl balsamico crème.
Voedingswaarden per portie
Energie: 393 kcal
Koolhydraten: 19 gram
Eiwit: 16 gram
Vet: 25 gram
Vezel: 11 gram
0 reacties