Chimmichurri saus

Chimmichurri saus

In mijn BBQ blog (klik hier) noem ik enkele tips om op een gezonde manier te barbecueën. Eén van die tips is het zelf maken van sausjes. Saus uit de supermarkt is vaak op basis van mayonaise en is daardoor erg vet. Of er zitten een hoop suikers in voor smaak en conservering.

Zelf sausjes maken is daarom een stuk gezonder, en… ook veeeeeel lekkerder!

Deze chimmichurri saus smaakt erg lekker bij een stukje vlees of vis.

Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor een bakje (4 personen)
  • 15 gram peterselie (1 kleine verpakking)
  • 1 klein sjalotje of ½ grote
  • 1 teentje knoflook
  • 1 hele rode peper (met pitjes als je van spicy houdt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • Snufje peper en optioneel een snufje zout
  • keukenmachine of staafmixer

 

Bereidingswijze:
  • Snijd de ui, knoflook en het pepertje in plakjes.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine (of in een hoge beker met staafmixer) en mix tot er geen grove stukken meer te zien zijn. Er mag best nog wat textuur in de saus zitten, dus helemaal glad mixen is niet nodig.
  • Voeg kruiden/zout naar smaak toe.
Voedingswaarden per eetlepel (15 gram)

Energie:           28 kcal

Koolhydraten:   1 gram

Eiwit:                0,2 gram

Vet:                  2,5 gram

Vezel:               0,2 gram

Op 6 augustus 2020
schreef : Isabelle Isarin
Mijn cliënten kunnen, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236