De slanke borrelplank
Op 14 januari hebben Isabelle, Yaniek en ik samen gekookt en deze keer was het thema een slanke borrelplank. Daar zijn we in geslaagd, alle hapjes smaakten heerlijk en ze passen zowel in een energiebeperkt en/of koolhydraatbeperkt voedingspatroon.
Als je binnenkort een feestje of borrel gepland hebt staan, dan kun je hier mee schitteren ;).
Deze keer hebben we gekookt in de Groene Keuken van Ylse van Lanen. Wat een inspirerende, gezellige plek. Ylse heeft ons allereerst alles uitgelegd in haar goed uitgeruste kookstudio/ keuken.
We hebben de volgende hapjes gemaakt:
Koolhydraatarm focaccia brood
Courgette pizza’s
Geroosterde kikkererwten
Koolhydraatarme nacho’s
Een bonbon van rookvlees
Gevulde koolhydraat arme wraps
Het recept van de geroosterde kikkererwten is van het voedingscentrum
Ingrediënten:
1 blik kikkererwten
paprika poeder
knoflookpoeder
peper
1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
– Warm de oven voor op 220 graden celsius.
– Spoel de kikkererwten in een zeef of vergiet onder de kraan, laat uitlekken. Maak ze daarna droog met keukenpapier.
– Voeg knoflook- en paprikapoeder en peper en olijfolie toe.
– Leg bakpapier in een bakblik en verdeel de kikkererwten hier over.
– Rooster de kikkererwten in 15 minuten, schep ze daarna om en laat ze nog 5-10 minuten bakken/ roosteren tot ze knapperig zijn.
Ik denk dat ik ze iets te kort heb gebakken om het echte krokante eraan te krijgen. Dus ik zou ze een volgende keer iets langer in de oven laten.
Ik ben benieuwd wat jij en je gasten van de hapjes vinden! Mocht je nu een alcoholvrije borrel erbij willen serveren, dan hebben we daar ook wat opties voor.
Geniet van de zon het komende weekend!
0 reacties