Mariëlle van Erp
Curriculum vitae
Naam: Mariëlle (M.J.P.) van Erp
Geboortedatum: 1 december 1995
Woonplaats: Oss. Ik heb de fiets herontdekt nu ik zo dicht bij huis werk, al pak ik wel soms de scooter voor huisbezoeken.
Opleiding: Eerst Interieurstyling, daarna Voeding en Diëtetiek (aan de HAN, Hogeschool Arnhem Nijmegen)
Burgerlijke staat: Samenwonend (met mijn vriend)
Kinderen: (Nog) geen, maar wel Franse Buldog Bobbie.
Beste eigenschap: Ik kan me goed inleven in anderen. En ik ben een doorzetter die goed kan samenwerken.
Favoriete vrijetijdsbesteding: Ik zwem iedere donderdag bij de reddingsbrigade en ik wandel graag met Bobbie. Ook houd ik van koken én van lekker eten!
Avond- of ochtendmens: Lastig te zeggen, ’s morgens heb ik moeite met opstaan, maar ’s avonds ben ik heel blij als ik in bed lig.
Mariëlle over 5 jaar: Hopelijk wonen mijn vriend en ik dan met veel plezier in ons eigen huis en houd ik nog steeds van mijn werk. Het zou mooi zijn als er kindjes in dat plaatje passen.
Eerste eigen aankoop: Bobbie was voor mij een grote en belangrijke aankoop.
Favoriete vakantieland: Italië (waar ze de lekkerste pasta carbonara maken).
Favoriete kleur: Turquoise
Lezenswaardig boek: Ik lees vooral op vakantie en dan zijn het bijna altijd misdaadthrillers.
Mooiste film: Nederlandse romantische comedy’s, zoals Soof 1 en 2. Soof 3 is wat serieuzer, maar ook een fijne film.
Echt niet te eten: Oesters en mosselen. Dat denk ik tenminste, want ik zou ze nooit proberen.
Lievelingseten: Ik vind veel lekker, en Spaghetti carbonara vind ik echt heel lekker.
Mariëlle
Voordat ik begon aan de opleiding tot diëtiste, had ik een opleiding tot interieurstyliste gevolgd. Ik zocht tijdens een tussenjaar nog naar een creatieve vervolgopleiding, toen mijn moeder met het idee kwam om eens te kijken naar de opleiding Voeding en Diëtetiek.
Tijdens de open dag merkte ik dat dit me echt aansprak: ook hier gaat het om het adviseren van mensen, alleen dan over voeding in plaats van over een interieur.Eenmaal begonnen aan de opleiding, ging ik het nóg leuker vinden. Voor sommige opdrachten had ik contact met Ruth en daar heb ik veel aan gehad. Ik ben heel blij dat ik hier – zo snel na mijn afstuderen – deel uit kan maken van het team. Met gezellige vrouwen, dicht bij huis, en met een cliëntgroep die mij aanspreekt.Wat ik in mijn werk belangrijk vind, is om alles samen met de cliënt te doen.
Tijdens gesprekken probeer ik achter de motivatie van iemand te komen om zo te komen tot een passend voedingspatroon dat echt aansluit bij de cliënt. Ik vind het fijn dat cliënten soms al bij een tweede gesprek vertellen dat ze zich fitter voelen of dat de klachten verminderd zijn. Of als een ouder iemand door een eiwitrijk voedingspatroon merkt dat hij of zij meer kracht krijgt. Dat geeft veel voldoening.
Broodje falafel
Nog geen idee wat je vanavond gaat eten? Hieronder vind je een recept voor een heerlijk plantaardig broodje falafel. Ingrediënten voor 3 personen Falafel: 400 gr kikkererwten 1 ei 50 gr bloem 1 theelepel komijn 1 sjalot 1 teen knoflook 1 theelepel citroensap Snufje...
Wereld Coeliakie dag
Coeliakie(je spreekt het uit als: seuliakíé) is een aandoening van de dunne darm die het gevolg is van gevoeligheid voor gluten. Gluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in bepaalde granen. Bij coeliakie zorgen gluten uit de voeding voor...
Ouderen en onbedoeld gewichtsverlies
In de praktijk maar ook tijdens huisbezoeken zien wij regelmatig ouderen met onbedoeld gewichtsverlies en daarbij spierkrachtverlies. Van alle ouderen in Nederland valt 22% onder kwetsbare ouderen. Deze kwetsbare ouderen vallen vaak onbedoeld kilo's af. En ze...
Nationale Hamburgerdag vieren we met een heerlijke kipburger
Het is vandaag Nationale Hamburgerdag! Wij houden op zijn tijd ook van een goede en lekkere burger. Daarom delen we vandaag het recept voor een kipburger met jullie. Eet smakelijk! Ingrediënten voor 2 personen: 150g kipgehakt 0.5 ei 2 eetlepels paneermeel Rode peper...
Spaghetti carbonara
Wist je dat pasta carbonara mijn lievelingsgerecht is? Het is een traditioneel Italiaans gerecht. In dit recept geef ik er een twist aan door meer groenten toe te voegen. En door gebruik te maken van volkoren spaghetti en magere spekjes. Hierdoor wordt het gerecht...
Het beste uit jezelf halen tijdens het sporten
De hele week ben je goed aan het sporten en eet je gezond en gevarieerd maar toch heb je het idee dat je weinig progressie maakt. Hoe kan dat toch? Het kan maar zo zijn dat je voeding niet optimaal is, waardoor je ook niet het optimale uit je trainingen kan halen. Ben...
Nacho’s met pulled chicken
Nacho’s met pulled chicken Het mooie weer komt er weer aan. De gezellige avonden met vrienden en familie mogen weer. Het is dus tijd voor lekkere maar toch gezonde borrelhapjes. Deze nacho’s met pulled chicken zijn de ideale snack voor een gezellige avond....
Gezond genieten tijdens sinterklaas
Ondanks dat pakjesavond er dit jaar iets anders uit ziet dan andere jaren, zijn de lekkernijen die met deze periode meekomen nog steeds hetzelfde! Denk hierbij aan schuimpjes, pepernoten, chocoladeletters en nog veel meer. Natuurlijk is het wel jammer om de behaalde...
De winterklassieker; een heerlijke zelfgemaakte stoofpot
Wisten jullie dat een stoofpotje wel op tientallen verschillende manieren gemaakt kan worden? Zo heeft ieder land, iedere cultuur en bijna iedere familie wel weer zijn eigen variant van een stoofpotje. Heel leuk al die verschillende varianten, maar vraag jij je ook af...