Gevulde courgette

Gevulde courgette

Dit gerecht past goed in een koolhydraat beperkt voedingspatroon, doordat er geen aardappels, pasta of rijst aan te pas komt. Enkel groente en een beetje vlees, maar dan in een leuk jasje!

Recept

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten per portie
  • 1 hele courgette
  • 125 gram mager rundergehakt
  • 200 gram Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
  • ¼ teentje geperste knoflook
  • Italiaanse gedroogde kruiden
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ eetlepel vloeibaar bak en braad
Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. En leg een bakplaat klaar.
  • Snijd de courgette dwars over de lengte (zoals je ziet op de afbeelding) en lepel het binnenste gedeelte eruit, zodat er een holle ruimte ontstaat.
  • Verhit het vloeibare bak en braad in een wokpan en bak het gehakt tot deze een beetje verkleurd. Voeg de roerbakgroente, knoflook, kruiden en tomatenpuree toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Vul de courgette met het mengsel van gehakt en groente en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Leg de courgetten op de bakplaat en gaar vervolgens 30 min in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per portie

Energie:           573 kcal

Koolhydraten:   20 gram

Eiwit:                37 gram

Vet:                  36 gram

Vezel:               8 gram

 

Op 1 april 2021
schreef : Isabelle Isarin
Mijn cliënten kunnen, ondanks een dieet, plezier blijven beleven in het eten. Dat vind ik belangrijk. Het fascineert mij dat je door te letten op je voeding klachten kunt voorkomen, verminderen of zelfs verhelpen. Als dat lukt, haal ik daar veel voldoening uit.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236