Gevulde rijstvellen
Zien deze gevulde rijstvellen er niet feestelijk uit!? Hieronder vertel ik jullie hoe je deze gezonde snack maakt. Ik zal eerlijk met jullie zijn… de eerste 3 rolletjes zijn faliekant mislukt. Toen heb ik toch maar Youtube geraadpleegd over het strak oprollen. Het vergt even oefenen, maar dan heb je ook wat!
P.s. deze rolletjes zijn 100% vegan
Recept
Bereidingstijd: 10 minuten per rol (5 min als je het rollen onder de knie krijgt)
Ingrediënten per rol
- 1 rijstvel (te vinden in het Aziatische schap van de supermarkt of bij de toko)
- ½ eetlepel fijngesneden rode kool (ik heb een voorgesneden zakje gekocht, maar je kan de rode kool ook zelf fijnsnijden of raspen).
- ½ eetlepel geraspte wortelen (hetzelfde verhaal als bij de rode kool)
- ½ eetlepel courgetti (dit is een pasta vervanger van courgette en kan je kant en klaar vinden in de supermarkt. Heb je een spiraal snijder? Dan kan je de courgetti zelf maken)
- ½ eetlepel fijngesneden puntpaprika
- ½ eetlepel avocado in stukjes gesneden
- ½ eetlepel fijngesneden bosuitjes
- Hoi sin saus om te dippen
- Geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze:
- Pak een rijstvel en dip deze 20 seconden in koud water. Het vel wordt dan soepel zodat je het later kan vouwen. Leg het vel open op een schone snijplan. Het vullen kan beginnen.
- Leg de groente één voor één in een rechte lijn in het midden van het vel. Rol dan de ene kant van het vel over de vulling. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen, zodat de vulling er niet aan de zijkanten uit kan vallen. Rol dan het rijstvel zo strak mogelijk op. Het rijstvel blijft vanzelf aan elkaar plakken.
- Voor een mooie presentatie kan je de rolletjes in het midden schuin doorsnijden en op een schaal leggen.
- Doe de hoi sin saus in een schaaltje en strooi de geroosterde sesamzaadjes er overheen. Hierin kan je de rolletjes dippen.
Voedingswaarden per portie
Energie: 79 kcal
Koolhydraten: 12 gram
Eiwit: 2 gram
Vet: 2 gram
Vezel: 2 gram
0 reacties