Smoothies
Een goed gevulde smoothie kan ook als maaltijdvervanger worden gebruikt. En met maaltijd bedoel ik dan het ontbijt of de lunch.
Een smoothie kan ook als tussendoortje, maar kies dan max. 1 portie fruit met water of zuivel.
De variant als maaltijdvervanger mag een stuk gevulder zijn. Ik schreef al eerder: kies voor vezels en eiwitten. Eiwitten haal je in dit geval uit de zuivel en de vezels uit fruit en eventueel toegevoegde granen, zaden of pitten.
Voor inspiratie geef ik jullie een aantal recepten, hieronder de groene smoothie
Groene smoothie
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten per persoon
- 100 gram spinazie
- 2 kiwi’s
- ¼ banaan
- 200ml halfvolle melk
- 1 eetlepel havermout
Bereidingswijze:
- Leg je ingrediënten klaar voor gebruik. Weeg de spinazie af en ontvel de kiwi en banaan en snijd in partjes.
- Stop bovengenoemde ingrediënten in een blender, start met de melk. Op de blender staan meestal hoeveelheden aangegeven. Vul de blender eerst met melk tot 200ml en voeg daarna de andere ingrediënten toe.
- En blenden maar, tot je geen grove stukken meer ziet. Giet je smoothie in een groot glas of in een beker met dop als je de smoothie meeneemt.
Voedingswaarden
Energie: 270 kcal
Eiwit: 13 gram
Vezel: 6 gram
0 reacties