Nacho’s met pulled chicken

Nacho’s met pulled chicken

Het mooie weer komt er weer aan. De gezellige avonden met vrienden en familie mogen weer. Het is dus tijd voor lekkere maar toch gezonde borrelhapjes. Deze nacho’s met pulled chicken zijn de ideale snack voor een gezellige avond.

 Ingrediënten voor 2 personen
  • 1 teen Knoflook ~5 g
  • 1 ½ eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 75 gram kipfilet
  • 2 volkoren (óf koolhydraatarme) wraps
  • 1 tomaat
  • ½ eetrijpe avocado
  • ½ limoen
  • ½ middelgrote ui
  • Jalapeño pepers
  • 50 gram 30+ geraspte kaas
  • Olijfolie
Voedingswaarde voor 1 persoon

Energie: 222 kcal
Eiwit: 13 gram
Vet: 10 gram
Koolhydraten: 17 gram

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de tenen knoflook. Breng een pan met water aan de kook met ⅓ van de Mexicaanse kruiden en de tenen knoflook.
Leg de kipfilet vervolgens in de pan met kokend water en kook in 10 min. de kipfilet op laag vuur gaar (pocheren). Giet vervolgens de kip en knoflook af en laat het afkoelen op een bord.
Snijd de tortilla’s doormidden en snijd elke helft in 6 puntjes. Verdeel de tortilla’s over een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer ze lichtelijk met olijfolie. Bak in het midden van de oven in 6-7 min. krokant en goudbruin. Draai de tortilla’s halverwege om.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een ½ cm. Maak de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaat en avocado met het limoenrasp en -sap tot een salsa.
Snijd de ui in halve ringen. Prak de gekookte tenen knoflook met een vork fijn. Snijd de jalapeño in dunne ringen. Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng de kip met de rest van de Mexicaanse kruiden, de geprakte knoflook en het water. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel eerst de tortillachips over een schaal en bedek dit vervolgens met kip, ui, jalapeño en verdeel als laatst de kaas over de kip. Bak nog ca. 4 min. onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is. Schep wat salsa over de nacho’s en serveer de rest van de salsa erbij.

Op 19 april 2022
schreef : Ruth van den Biggelaar
Ik vind mijn werk heerlijk. Iedere dag krijg ik een ‘kijkje’ in iemands keuken en mag ik daarbij advies geven. Van mijn moeder leerde ik dat je met goed eten ervoor kunt zorgen dat je goed in je vel zit. En dat probeer ik als diëtist over te dragen. Praktisch, en met aandacht voor de persoon die ik voor me heb. Iedere kleine verandering kan al veel opleveren.
Uw dietist in Oss, Uden, Veghel en omgeving

Bel ons:

06-44904236