Pastinaak chips
Verantwoord chips eten? Dat kan! Maak eens groentechips uit de oven. In onderstaand gerecht heb ik chips gemaakt van pastinaak.
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten per portie
- 2 pastinaak
- Olie(spray)
- Knoflookpoeder
- Klein snufje (kalium)zout*
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 120 graden. En leg een bakplaat met bakpapier klaar.
- Heb je een mandoline thuis? Gebruik deze dan om mooie dunne plakken van de pastinaak te snijden. Gebruik anders een scherp mes en snijd dunne plakken van ca. 2mm, zoals op de afbeelding.
- Meng de pastinaak met de kruiden en zout. Leg daarna op de bakplaat. Spray een klein beetje olie over de plakken om ze knapperig te krijgen.
- Zet de bakplaat met pastinaak in de oven en bak 30-40 min tot de pastinaak krokant wordt,
*Kaliumzout (Jozo bewust of LoSalt) is een dieetzout voor personen met een hoge bloeddruk. Normaal keukenzout bevat natrium(chloride), wat bloeddruk verhogend werkt. Kalium(chloride) kan helpen om de bloeddruk laag te houden. Let op, kaliumzout is niet geschikt voor nierpatiënten of bij medicatie zoals ACE-remmer of kaliumsparende plasmiddelen.
Voedingswaarden totaal
Energie: 187 kcal
Koolhydraten: 22 gram
Eiwit: 4 gram
Vet: 7 gram
Vezel: 10 gram
0 reacties