Broodje falafel

Broodje falafel

Nog geen idee wat je vanavond gaat eten? Hieronder vind je een recept voor een heerlijk plantaardig broodje falafel. Ingrediënten voor 3 personen Falafel: 400 gr kikkererwten 1 ei 50 gr bloem 1 theelepel komijn 1 sjalot 1 teen knoflook 1 theelepel citroensap Snufje...

Muhammara

Muhammara

Muhammara Ingrediënten: 1 bakje muhamarra 100 gram feta kaas 1 bakje granaatappel pitjes paar blaadjes verse munt Bereiding: Doe de muhamarra in een grote schaal, verkruimel de feta kaas erover en dan de granaatappelpitjes. Voeg als laatste een paar blaadjes verse...

Aubergine salade van de barbecue

Aubergine salade van de barbecue

Het barbecue seizoen is weer geopend! Gezellig samen eten in de buitenlucht, dat klinkt goed toch? In mijn eerdere barbecue blog heb ik al eens genoemd dat barbecueën niet ongezond hoeft te zijn. Zo kan je de “lege momenten” tussen het grillen opvullen met groente (in plaats van stokbrood). We delen een lekker en makkelijk receptje met jullie, van maar liefst 5 ingrediënten.

Hemelse modder

Hemelse modder

Alle chocoladeliefhebbers opgelet! We hebben voor jullie een hemels (vegan) receptje voor hemelse modder. Dit receptje is niet alleen heel erg lekker, maar zit ook nog eens boordevol voedingsstoffen. 

Geloof me, deze wil je proeven.

Frittata

Frittata

We starten de nationale week zonder vlees met een lekker vegetarisch receptje. Deze frittata maakte ik gisteren van leftovers. Een frittata is een gerecht uit Italië. Het woord frittata kan ruwweg naar het Nederlands vertaald worden als ´gebakken´. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor.

Vega: Pompoenrisotto met geitenkaas

Vega: Pompoenrisotto met geitenkaas

Deze keer een vegetarisch receptje van mijn kant. Pompoenrisotto met geitenkaas. Meestal is Isabelle degene die de vegetarische recepten post. Dit recept is geïnspireerd op een recept, wat ik van een vriendin doorgestuurd kreeg. Tijdens de balletles van onze dochters...

Boterbonen spread

Boterbonen spread

Boterbonen paté met zongedroogde tomaten en cashewnoten Dit recept is een 'all time favorite' van mezelf. Ik mag hem delen van mijn lieve collega Anna, ze heeft hem tijdens een van onze Smartsize kookworkshops in 2016 met de deelnemers en mij gemaakt....

Aubergine- harissa soep

Aubergine- harissa soep

Soep, je kan er oneindig mee variëren en het is een super lekkere manier om je 250 gram groente per dag te halen. Eigenlijk kan je van elke groente wel een soep maken. Om dat te bewijzen laat ik jullie wat “out of the box” soepen zien. Hieronder lees je het recept van de aubergine- harissa soep.

Spinazie-courgette soep

Spinazie-courgette soep

Soep, je kan er oneindig mee variëren en het is een super lekkere manier om je 250 gram groente per dag te halen. Eigenlijk kan je van elke groente wel een soep maken. Om dat te bewijzen laat ik jullie wat “out of the box” soepen zien. Hieronder lees je het recept van de spinazie-courgette soep.

Bloemkool muffins

Bloemkool muffins

Bloemkoolrijst gebruiken in een rijstgerecht is natuurlijk vanzelfsprekend. In dit recept ga ik iets heel anders doen. De bloemkoolrijst wordt de basis voor deze lekkere, gezonde, koolhydraatbeperkte en vegetarische cups.

Een dagje zonder vlees

Een dagje zonder vlees

Vleesvervangers alleen voor vegetariërs? Echt niet!?
Isabelle doet al een tijdje mee met Meatless Monday, dit bevalt haar goed. In deze blog legt ze de verschillende voordelen uit en deelt ze een aantal van haar favo vegetarische recepten.