Salade Caprese
Deze salade doet me denken aan de Italiaanse vlag. Het groene van de basilicum, het witte van de mozzarella en het rode van de tomaten. De Insalata Caprese is een gerecht uit de Napolitaanse Italiaanse keuken.
De salade kan bij het diner als bijgerecht. Of, als je de salade aanvult met nog eens 100 gram groente kan het ook als los staand gerecht.
Ikzelf had de salade als mijn lunch.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten per portie
- ½ pakje mozzarella (75 gram)
- 2 trostomaten (100 gram)
- Tomberrys 50 gram (ik heb deze tomatenbesjes gevonden bij de Lidl, maar je kunt ook nog een extra tomaat gebruiken)
- Verse basilicum (10 gram)
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- ¼ teen knoflook
Bereidingswijze:
- Start met het maken van de basilicum-olie. Hiervoor heb ik een keukenmachine gebruikt, een blender of smoothiemaker kan ook. Voeg de basilicum, olie en knoflook in de keukenmachine en blend tot een dressing.
- Snijd vervolgens de tomaten en mozzarella in plakken. (Ik had zelf burrata in huis liggen, dit is het romige zusje van de mozzarella en stiekem wel iets lekkerder, maar ook duurder. De Burrata laat zich niet zo makkelijk in plakken snijden door de zachte kern, dus ik heb geïmproviseerd zoals je op de foto ziet.)
- Op de foto zie je eerst een laag gesneden tomaten en daarop de burrata ‘gedrapeerd’. Je kunt voor een mooi effect ook de plakken tomaten en mozzarella om en om leggen.
- Boven op de burrata heb ik de tomberrys gestrooid en afgemaakt met een swirl basilicum-olie.
- Als je nog wat blaadjes basilicum over hebt, dan kun je de salade hiermee garneren.
- Tip: voor extra groente kun je de salade op een bedje van rucola leggen. En natuurlijk kun je groente zoals komkommer, (gerilde)courgette/aubergine, paprika, uien etc. toevoegen. Wees creatief en wijk gerust van de traditionele Caprese af.
Voedingswaarden per portie
Energie: 311 kcal
Koolhydraten: 6 gram
Eiwit: 15 gram
Vet: 25 gram
Vezel: 3 gram
0 reacties