Smoothies
Zoals ik in mijn voorgaande blog schreef, kan je een goed gevulde smoothie ook als maaltijdvervanger gebruiken. En met maaltijd bedoel ik dan het ontbijt of de lunch.
Een smoothie kan ook als tussendoortje, maar kies dan max. 1 portie fruit met water of zuivel.
De variant als maaltijdvervanger mag een stuk gevulder zijn. Ik schreef al eerder: kies voor vezels en eiwitten. Eiwitten haal je in dit geval uit de zuivel en de vezels uit fruit en eventueel toegevoegde granen, zaden of pitten.
Voor inspiratie geef ik jullie een aantal recepten, waarvan de herfst smoothie er een van is.
Herfst smoothie
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten per persoon
- 50 gram diepvries kersen
- 1 peer
- 200ml magere, dunne yoghurt
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
Bereidingswijze:
- Leg je ingrediënten klaar voor gebruik. Weeg de kersen af (ongeveer 1/3 doosje) en ontdoe de peer van zijn klokhuis en snijd in parten.
- Stop bovengenoemde ingrediënten in een blender, start met de yoghurt. Op de blender staan meestal hoeveelheden aangegeven. Vul de blender eerst met yoghurt tot 200ml en voeg daarna de andere ingrediënten toe.
- En blenden maar, tot je geen grove stukken meer ziet. Giet je smoothie in een groot glas of in een beker met dop als je de smoothie meeneemt.
Voedingswaarden
Energie: 250 kcal
Eiwit: 15 gram
Vezel: 7 gram
0 reacties