Spinazie-courgette soep
Soep, je kan er oneindig mee variëren en het is een super lekkere manier om je 250 gram groente per dag te halen. Eigenlijk kan je van elke groente wel een soep maken. Om dat te bewijzen laat ik jullie wat “out of the box” soepen zien. Hieronder lees je het recept van de spinazie-courgette soep.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten per portie
- 200 gram verse en gewassen spinazie
- ½ courgette
- 50ml light room (ik heb Alpro kookroom cuisine light gebruikt)
- ¼ tablet bouillon (ik gebruik bouillon van het merk Damhert, dit is een zoutarme bouillon)
- ¼ teen knoflook
- 1 eetlepel pijnboompitten
- ½ eetlepel olijfolie
- 200 ml water
- Blender of staafmixer
Bereidingswijze:
- Snijd de courgette in blokken, dit hoeft net netjes, het gaat uiteindelijk in de blender/staafmixer.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en laat hierin de spinazie slinken. Bak vervolgens de courgette mee voor 5 minuten.
- Voeg hierbij het water, de bouillon tablet, knoflook, kookroom en eventueel andere kruiden naar wens. Laat het geheel 5 minuten doorkoken.
- Dan kan je het geheel met een stafmixer mixen of giet de ingrediënten in de blender. Mix tot een mooi groen geheel.
- Ondertussen kan je de pijnboompitjes even roosteren in een koekenpan.
- Giet de soep in een kom en garneer met de pijnboompitten zoals op de afbeelding.
Voedingswaarden per portie
Energie: 224 kcal
Koolhydraten: 7 gram
Eiwit: 12 gram
Vet: 17 gram
Vezel: 4 gram
Zout: 0,3 gram
0 reacties