Stamppot van kapucijners met aardappel en prei
Een stamppot kan ook heel goed zonder vlees. Peulvruchten zijn erg gezonde vleesvervangers als je deze combineert met aardappelen, pasta of rijst. Kapucijners zijn peulvruchten en bevatten lekker veel plantaardige eiwitten (wel 5 gram per opscheplepel) en veel vezels (4 gram per opscheplepel).
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten per portie (eet je bijvoorbeeld met 4 personen, dan vermenigvuldig je de ingrediënten x4)
- 200 gram kruimige aardappelen
- ¼ blikje kapucijners (200 gram)
- ½ prei
- Kruiden naar smaak
- ½ eetlepel (plantaardige) halvarine
- ½ eetlepel olie
- Stamper
Bereidingswijze:
- Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Kook dan de aardappelen gaar in een klein laagje kokend water. De aardappelen hebben 15-20 minuten kooktijd nodig.
- Laat de kapucijners uitlekker als je een blikje gebruikt. Gedroogde kapucijners moeten enkele uren weken van te voren.
- Snijd de prei in ringen in bak deze 5 minuten in de olie.
- Als de aardappelen gaar zijn, kan je deze met een klein beetje kookvocht en de halvarine stampen. Voeg daarna de kapucijners toe en stamp nog even kort na.
- Meng de gebakken prei door de stamppot en voeg desgewenst kruiden toe.
Voedingswaarden per portie
Energie: 480 kcal
Koolhydraten: 68 gram
Eiwit: 20 gram
Vet: 10 gram
Vezel: 20 gram
0 reacties