Zalm met ovengroente
Zalm is ontzettend veelzijdig en wordt in keukens over de hele wereld gebruikt. Vind je een verse zalm te duur? Dan is de variant uit de diepvries een goedkopere optie. Deze is net zo gezond!
Ook de voorgesneden zak ovengroente kan je vervangen door groente naar keuze. Losse groente kopen en fijn snijden is ook weer de goedkopere versie.
Zelf ben ik fan van de zakken voorgesneden groente. Dit scheelt me een hoop tijd na een lange werkdag. En een pluspunt is dat ik verschillende groente in een portie kan verwerken.
Recept:
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten per persoon
- 150 gram zalmfilet
- ½ eetlepel vloeibaar bak en braad
- 300 gram ovengroente
- 2 eetlepels alpro soja cuisine light
- ¼ teen knoflook geperst of knoflookpoeder
- Snufje peper en/of specerijen (zonder toegevoegd zout) naar keuze
- 1 theelepel sriracha saus (optioneel als garnering)
- 1 handje gesneden peterselie (optioneel als garnering)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er een ovenschaal bij. Doe de ovengroente, samen met de alpro soja cuisine, knoflook en peper in de ovenschaal en hussel door elkaar. Deze mag 25-30 min in de voorverwarmde oven.
- Verhit vervolgens de vloeibare bak en braad in een koekenpan. Bak hierin de zalmfilet 1 min op hoge temperatuur, verlaag de temperatuur naar middelhoog en bak nog een 4-6 min. Draai de vis om en bak de andere zijde nog 3-5 min op lage temperatuur. Voeg eventueel kruiden naar smaak toe.
- Persoonlijk vind ik de zalm smaakvol genoeg. Ik voeg hooguit een beetje peper toe. Bij dit gerecht garneer ik de zalm met een streepje sriracha saus voor wat pit. Je bent natuurlijk vrij om te kruiden hoe je zelf wil, maar let op de hoeveelheid zout!
Naast de zalm schep je de ovengroente op het bord. Deze maak je af met een handje fijngesneden peterselie (fijngesneden bosuitjes of koriander zijn ook lekker bij dit gerecht).
Voedingswaarden per portie
Energie: 410 kcal
Koolhydraten: 10 gram
Eiwit: 40 gram
Vet: 20 gram
Vezel: 7 gram
0 reacties